Oplev Lars Rasmussen helt tæt på, når han holder foredrag om sit liv med Autisme og ADHD, samt den betydning det har haft for ham på godt og ondt.

Den tidligere landsholdsspiller i håndbold er nu klar til at fortælle den helt rigtige historie bag bl.a.“What the fuck is going on” og en mandag morgen hvor han havde fået nok af livet. I dag er Lars klar til at fortælle et af de mest ærlige og hårde, men også inspirerende foredrag om hans liv med Autisme & ADHD hvor han tager fat i sin egen og meget personlige historie ift. han først fik diagnosen i en alder af 39 år.

I sit meget ærlige og inspirerende foredrag går Lars helt tæt på sin transformation som menneske fra barndommen og skolen, til ungdommen og videre til voksenlivet uden at vide, at han havde en diagnose, eller faktisk to. Nemlig Autisme & ADHD.

 ”Jeg er blevet rigtig voksen, jeg har fået en indre ro. I en alder af 39 år, har jeg accepteret mig selv og indset, at man ikke behøver at være en vildbasse, der skal lege, at man er 18 år gammel. Det har gjort mig til et bedre menneske og gjort mig stolt over at være den jeg er.”

Han kommer ind på hvilken redskaber og hjælpemidler han brugte og stadig den dag i dag bruger, og som han håber kan hjælpe andre mennesker, som er eller har været i samme situation som ham selv. Lars fortæller hvordan han næsten mistede alt, inklusive sig selv frem mod 2015. Han fortæller åbenhjertigt om den betydning det har haft for ham og hans nærmeste på godt og ondt, og hvordan det er at gå rundt og frygte, at man mister kontrollen på et splitsekund uden at vide hvorfor, men grundet sin diagnose. Og når han råbte om hjælp i skolen eller som ung, blev han bare betragtet som mærkelig, dum, og et problembarn. Lars har altid været kendt som en ambitiøs spiller og træner men også en med et meget stort temperament.

Efter en del selvransagning, erkendelse og et meget klart ultimatum fra sin kæreste, fik Lars endelig øjnene op for, at der måske lå noget bag hans voldsomme udbrud på og udenfor banen når nogen brød hans mønstre! Problemet var bare, at det først skete i en alder af 39 år. Lars kom derefter i udredning hos en psykiater og efter meget kort tid viste det sig, at han havde diagnoserne Autisme og ADHD, og i sidste ende har denne udredning betydet, at han i dag står stærkere end nogensinde før, både som menneske og karriere, og noget af det bedste er at Lars i dag har gjort sin Autisme og ADHD fra at være sin værste fjende, til i dag at være sin BEDSTE ven og håber gennem sit foredrag at kunne inspirere andre autister til det samme og åbne øjnene for pårørende og fagfolk på samme tid.

 ”Mit bedste råd er selverkendelse, hvis du ikke erkender, du har et problem, så kan du ikke få hjælp. Det viser styrke at kunne bede om hjælp.”

 

 

 

 

DATO:

1. Februar 2023

TID:

19.00 – 21.00

STED:

Erslev Skole

Bårupvej 15

7950 Erslev

PRIS INKL. KAFFE OG KAGE:

Medlem:         50,-

Ikke medlem: 100,-