Viborg

Forældrenetværket Autisme Viborg

Autismeforeningen Kreds Limfjord


Hvad er Forældrenetværket Autisme Viborg:

I Viborg, er vi en gruppe forældre, der har oprettet et netværk for forældre til autistiske børn, unge og voksne i Viborg og Bjerringbro. 

Vi taler om de ting, der fylder i vores hverdag. Formålet med netværket er at skabe et sted, hvor forældre kan gå hen med deres bekymringer, føle sig hørt og nogle gange også hjælpe hinanden. Vi vil desuden gerne kunne bruge vores frustrationer konstruktivt, og skabe forandring til det bedre. Vi har arrangeret et par foredrag, senest var det med Jurist Linda Klingenberg om samarbejdet med kommunen. Det var rigtig godt og hun kom med flere brugbare råd. Vi har et tæt samarbejde med Autismeforeningen og er også repræsenteret i kredsbestyrelsen. 

·  Vi er et positivt forum, hvor vi vil se muligheder, også når det er svært. Vores fokus er at løfte hinanden. Det er okay at snakke om det svære, -både nutid og fremtid. Men vi skal også se fremad og finde løsninger. F.eks. hvordan kan vi passe på os selv og vores børn? Hvordan kan vi støtte skolen i det vi kan se, er svært? Hvilke forslag kan vi give politikerne, PPR, familieafdeling osv.?? 

·  Det er altid okay, ikke at have et svar, men “bare” at lytte og støtte hinanden.

Vigtig viden: 

· Vi er en del af Autismeforeningen Kreds Limfjord, med medlemmer i kreds bestyrelsen. Vi anbefaler at være med i Autismeforeningen, og støtte deres arbejde. Men vores netværk krever ikke medlemskab.  

· Dette er et fortroligt netværk mellem os forældre. Alle skal kunne følge sig trygge og kunne dele, hvad der er svært uden at bekymre sig om, hvor det ender. 

· Så spørg endelig, hvis der er noget I vil dele uden for netværket, og respekter hinanden og ikke mindst hinandens børns privatliv. 

· Vi er flere, der grundet vores uddannelse, har udvidet underretningspligt, hvis vi bliver opmærksom på forhold, hvor børn eller unge er i fare for eller i alvorlig mistrivsel.

Med venlig hilsen 

Forældrenetværket Autisme Viborg


Tilbuddet er til dig, som…

Forældre til autistiske børn, unge og voksne i Viborg og Bjerringbro. 

Vi mødes: 

Vi mødes den sidste søndag i måneden pt. den 31/3, den 28/4, den 26/5, den 25/8 og den 29/9 . Vi mødes fra kl 13 til 15. Lokalet står på skærmen, ofte Lokale 1 Stuen.

Hvor mødes vi:

· De Frivilliges Hus-Stationen i Viborg, LI. Sct. Hans Gade 7-9, 8800 Viborg. Der er gratis parkering, bagved på Rødevej. 

Kontakt:

Hvis du har lyst til at høre mere, deltage eller kan bidrage med noget, vi kunne bruge, så skriv endelig til:

Charlotte, Elisabeth, Kirsten, Rikke, Anja og Lone