FOREDRAG OM ASF, KØNSIDENTITET OG SEKSUALITET

 

Kreds Limfjord  inviterer medlemmer og andre interesserede til et spændende foredrag om ASF, kønsidentitet og seksualitet. 

Litteraturen peger på, at der er en sammenhæng mellem autisme (ASF) og transkøn men giver ikke et entydigt billede af, hvordan sammenhængen kan forstås, eller om den opleves som dysforisk (dysfori: stærk nedtrykthed eller følelse af ubehag). I 2019 viste tal fra Det danske undersøgelsesprogram for børn og unge at 30% af de transkønnede også har ASF. 

 

På baggrund af eget systematisk review og egne samtaleforløb gives forskellige eksempler på, hvordan unge med ASF oplever deres kønsidentitet, og hvad de er optagede af i den proces. Thue vil i den forbindelse også komme omkring emnet seksualitet. 

 

Thue Sommer er pædagogisk vejleder, seksualvejleder og Master i Sexologi. Hun arbejder på Langagerskolen i Aarhus – en specialskole for børn og unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser og svær ADHD samt rådgivende institution for VISO – hvor hun underviser, vejleder og superviserer medarbejderne, og samarbejder tæt med forældrene.

 

Thue Sommer varetager samtidig en del eksterne opgaver som supervisor, vejleder og underviser på pædagogiske videreuddannelser, seksualvejlederuddannelsen, skoler, døgninstitutioner, værksteder mv.                                                                                             

 

Dato:                  18. maj 2022       

Tid:                     19.00 – 21.30

Sted:                   Vestervang skolen, A-Klasserne – Rughavevej 66, 8800 Viborg

Pris:                    Medlemmer 50 kr. (Inkl. Kaffe og kage)

                              Ikke medlemmer 100 kr. (Inkl. Kaffe og kage)     

Tilmelding:      https://kredslimfjord.nemtilmeld.dk/16/

Målgruppe:       Pårørende og fagpersoner