Oplev Anne Skov Jensen, når hun med udgangspunkt i sit eget liv, både som autist og mor, fortæller om de grundlæggende kerneområder indenfor autisme.

Autisme er i mange år blevet vurderet, bedømt og beskrevet “set udefra” af mennesker uden autisme. Anne vil med udgangspunkt i erfaringerne fra sit eget liv både som autist men også som mor til en søn og datter med autisme, komme med sit bud på, hvordan autisme kan se ud “set indefra”.

I sit oplæg vil hun, bla. med eksempler fra sin hverdag, bevæge sig ind i kernen af autismen og beskrive sine oplevelser set indefra, i forhold til det sociale, kommunikation og forestillingsevnen.

Mange af de ting, som andre tilsyneladende gør uden de store problemer, kan være meget vanskelige, når man er udstyret med en autistisk hjerne. Helt almindelige hverdagsopgaver, kan virke overvældende og kræve rigtig meget af vores energi”

Anne vil forsøge at belyse nogle af de problematikker, som mange autistiske mennesker har udfordringer med, herunder de eksekutive funktioner og vigtigheden af forudsigelighed.

Rigtig mange med autisme har ydermere et anderledes sanseapparat, hvilket kan være meget forstyrrende i hverdagen. Anne vil forsøge at give os et indblik i, hvordan verden “føles” med de sanser, hun har, og hvad man kan gøre, for at passe på sig selv.

Stress er en naturlig del af hverdagen for mange autistiske mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der stresser, og hvordan stressniveauet kan reduceres, hvilket Anne også vil komme med praktiske eksempler på.

Foredraget er rettet mod alle med interesse i autisme – om du er forældre, pædagog, lærer eller selv er autist, kan dette foredrag gøre dig klogere på de mange aspekter af, hvordan det kan være at leve med autisme.

Anne har de sidste 4 år rejst rundt i landet sammen med Peter Lund Madsen og holdt foredrag om hjernen og autisme.

 

Om foredragsholderen:

Anne blev som voksen diagnosticeret med Aspergers Syndrom og ADHD. Hun er uddannet jurist og har bl.a. tidligere arbejdet som politiassistent, anklager og jurist i Statsforvaltningen. Hun er gift og har en søn og datter med samme diagnoser.

 

 

DATO:

8. marts 2023

TID:

19.00 – 21.00

STED:

VIA university Skive

Dalgs alle 20

7800 Skive

PRIS M. KAFFE/THE & KAGE:

Medlem:         75,-

Ikke medlem: 150,-

 

Tilmelding:

Når du tilmelder dig som medlem, bedes du skrive dit medlemsnummer i feltet hertil, kan du ikke finde dit medlemsnummer, så send en mail på kontor@autismeforening.dk

Hvis du ikke er medlem, skriver du bare 1234 i feltet.

Tilmeld dig Via følgende link. https://kredslimfjord.nemtilmeld.dk/23/