Kære medlemmer af kreds limfjord

 

Sommeren er over os og i Autismeforeningen gør vi os klar til at holde sommerferie, men inden vi holder helt fri, vil vi lige sende en hilsen ud og fortælle jer lidt om, hvad vi går og arbejder med og hvad i som medlemmer har i vente efter ferien.

Det seneste lange stykke tid er det især situationen i Thisted kommune som har fyldt for os, vi finder det dybt bekymrende at man grundet besparelser, nu har mistet et meget højt specialiseret tilbud til autister i kommunen. Vi har tidligere skrevet ud om dette og i den forbindelse gjorde vi samtidig opmærksom på, at vi planlægger et informationsmøde og hvilket er nu er planlagt til medio august, se nærmere information længere nede. Oplægget er for alle interesserede.  

Vi er godt klar over, at flere af vores medlemmer i andre dele af kredsen også har interesse i at høre et oplæg med en socialrådgiver, men som måske ikke har mulighed for at tage hele vejen til Thisted til august, hvorfor vi allerede er i gang med at planlægge et tilsvarende oplæg senere på året, denne gang i Skive. Vær dog opmærksom på, at ingen af oplæggene er tiltænkt til personlig og individuel rådgivning. Har man brug for mere konkret vejledning, henviser vi fortsat til at man kontakter enten den lokale borgerrådgiver i sin kommune, eller retter henvendelse til www.dukh.dk.

Efter sommerferien har vi en masse gode oplæg i vente til jer og ud over følgende arrangementer, har vi faktisk et par stykker mere i støbeskeen. Der vil komme særskilte invitationer og mulighed for tilmelding senere, men sæt kryds i kalenderen følgende datoer:

 • August 2023
  • august. Oplæg v. socialrådgiver Marie Hølck fra Spektrupmshop, om lovgivningen på social- og beskæftigelsesområdet. Oplægget bliver afholdt i Thisted og vil tage udgangspunkt i den nuværende situation på autismeområdet.
 • September
  • september Fårup Sommerland tur – I samarbejde med Kreds Nordjylland, inviterer vi medlemmer af autismeforeningen til en hyggelig dag i Fårup Sommerland til særpris
  • september oplæg v. Dorthe Hølck, autisme grundkursus – pårørende til børn med autisme 18.30 – 20.30 (online)
  • September foredrag v. Dorthe Stieper ”Er det Mors skyld?” – De frivilliges hus i Viborg
 • Oktober 2023
  • oktober oplæg v. Dorthe Hølck, autisme grundkursus – pårørende til unge med autisme 18.30 – 20.30 (Online)
 • November
  • 2-3 november Skivekonferencen – International autismekonference arrangeret af fonden Samrådet – husk at pårørende kan tilmelde sig til særpris inden 1. september. Læs mere på: https://www.skivekonferencen.dk/
  • November oplæg v. Dorthe Hølck, autisme grundkursus – for nyudredte voksne og pårørende 18.30 – 20.30 (Online)

 

Sidst men ikke mindst vil vi gerne opfordre jer alle, til at sætte et kæmpe kryds i kalenderen den 3. februar 2024, hvor vi for første gang vil prøve at afholde en hel temadag. Vi er ikke klar til at løfte sløret helt endnu, men vi kan afsløre at vi denne dag får besøg, af både Dorthe Hølck, Kirsten Bundgaard, samt Anne Skov Jensen og Peter Lund Madsen. Det bliver en dag pakket med viden om autisme, formidlet både fra et fagprofessionelt og et personligt perspektiv. Vi glæder os i hvert fald og håber på at se en masse af vores medlemmer og andre interesserede på dagen.

På vegne af bestyrelsen ønskes I alle en rigtig god sommer

 

Vh. Katharina Stendys Hammer – Formand